MIKSI ANGUS?
HELPPOHOITOINEN JA ARVOSTETTU ANGUS
Angus-rotua on alusta lähtien jalostettu nimenomaan lihantuotantoon
Angukset ovat laitumen ja korsirehun tehokäyttäjiä. Sisäruokintakauden ne pärjäävät vaatimattomissakin oloissa ja viihtyvät hyvin ulkona eivätkä säikähdä pakkasia.
Angukset ovat luonnostaan nupoja ja sarvettomuus periytyy.
Angusemot ovat erityisen äidillisiä. Ne huolehtivat vasikoistaan esimerkillisesti. Anguslehmien hyvä maidontuotanto kasvattaa vasikat nopeasti. Lisäksi lehmät tiinehtyvät hyvin, ovat terveitä ja pitkäikäisiä. Angusvasikat syntyvät vaivatta. Ne ovat syntyessään pienipäisiä ja siroluisia. Hyvin sujunut poikiminen varmistaa vasikan virkeyden ja elinvoimaisuuden; hyvän kasvuunlähdön.
Angus on vanhin suomeen tuotu lihakarjarotu ja ne ovat osoittautuneet kuluneen n. 50 vuoden aikana suomen oloihin sopiviksi lihantuottajiksi.
Angus-liha on maailmalla erityisen arvostettua, hyvin marmoroitunutta, mureaa ja maittavaa pihvilihaa.